Manşetler

Video: NASA New Horizons’dan gelen fotoğraflarla yeni bir Plüton videosu yaptı

NASA, bir yıl boyunca sürecek New Horizons uzay aracının topladığı Plüton verilerinin indirilmesi işlemine başladıktan sonra ilk Plüton fotoğraflarını yayınlamıştı. Uzay ajansı şimdiyse bu fotoğraflardan bazılarını alarak cüce gezegenin üstünde sanal bir uçuş videosu oluşturmuş. Sonuçlar gerçekten oldukça etkileyici görünüyor.

 

NASA bu videoyu bir önceki cuma günü yayınladığı ve hepsi New Horizons’ın LORRI (Uzun Aralıklı Keşif Görüntüleyicisi) kamerasıyla çekilmiş görüntülerle oluşturdu. Video alçak seviyeden, New Horizons ekibinin Norgay Montes bölgesi olarak adlandırdığı bölümden başlıyor, daha sonra kuzeye doğru ilerleyerek Sputnik Düzleminin buzul düzlüklerine ve Cthulhu Regio’nun siyah kraterlerinin olduğu bölgeye geliyor. Bu arada Plüton’un yüzeyindeki coğrafi konumlara isimler New Horizons ekibi tarafından verildi. Bu isimler resmi olmasa da, NASA bunları normal şekilde kullanmaktan çekinmiyor.

New Horizons şimdi sıkıştırılmamış görüntüler gönderdiği için, oluşturulmuş son video, NASA’nın yayınladığı daha önceki uçuş videosundan daha yüksek çözünürlüğe sahip.

Bundan sadece birkaç ay önce, Plüton’a ait en iyi fotoğraf bulanık bir karmaşıklıktan başka bir şey değildi. Halbuki şimdi cüce gezegen hakkında emsali görülmemiş detaylara sahibiz ve görüntü gitgide daha da iyi hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER