BilimEğlence

NASA yeni platformuyla uzay içeriklerinde Netflix, YouTube ve Disney+’a rakip olacak

nasa

NASA, NASA+ adını taşıyan çevrimiçi içerik platformunu yaz mevsimi bitmeden hayata geçireceğini açıkladı. ABD’nin uzay dairesi fırlatmaları ve başka etkinlikleri internet sitesi üzerinden yayınlarken, yeni platformu içerik yelpazesi bundan daha geniş olacak. Platformda orijinal video koleksiyonları da bulunabilecek.

Platformdaki ilk yapımlardan bazıları, servisle birlikte yayına sunulan yeni içerikler de olacak. NASA’nın yayın platformunu daha etkileyici kılan asıl unsur ise ücretsiz ve reklamsız olması. NASA ve uzay içeriklerini art arda izlemek isteyenler için ilk adresin NASA+ olması muhtemel görünüyor.

Platforma iOS ve Android’de NASA’nın mobil uygulamaları üzerinden erişmek mümkün olacak. Buna ek olarak, masaüstü ve mobil internet tarayıcıları da platforma erişim için kullanılabilecek. Roku, Apple TV ve Fire TV gibi cihazlarda da NASA’nın yeni servisindeki içerikler izlenebilecek.

NASA İletişim Ofisi’nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “NASA’nın yeni içerik platformuyla alanı isteğe göre ve parmaklarınızın ucuna getiriyoruz. Dijital varlığımızı dönüştürmek, NASA’nın havada ve uzayda bilinmeyeni nasıl keşfettiğini, keşif yoluyla nasıl ilham verdiğini ve insanlığın yararına yenilikler yaptığını daha iyi anlatmamıza yardımcı olacak.”

NASA’da NASA+ dışında yenilikler de var

NASA+’ın duyurusunu yapan NASA, tüm dijital varlığını da yeniliyor. Daire; görevleri, araştırma projeleri ve Artemis programı hakkındaki güncellemeler hakkındaki bilgileri daha iyi bir araya getirebilen yeni bir web (ve uygulama) deneyimi üzerinde çalışıyor. NASA’nın hâlihazırda farklı programlar ve bölümler için çok sayıda web sitesi mevcut. Ancak yeni deneyim bunların birkaçından içerikleri barındıracak. NASA web sitelerindeki bilgilere daha kolay erişim için entegre navigasyon ve arama deneyimi de sunacak. Yeni web deneyiminin beta sürümü şimdiden denenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER