Eğlence

NASA Matt Damon’ın Mars’ta nerede sıkışmış olabileceğini gösteriyor

nasa-mars-121015-2

Yönetmenliğini Ridley Scott’ın yaptığı, başrolünü ise Matt Damon’ın üstlendiği “Marslı” filmi, NASA’nın yoğun desteğini görmeye devam ediyor. Bilimkurgu türündeki filmin tanıtımı için yeni bir yardım daha yapan NASA, Mars Keşif Uydusu tarafından çekilen bazı fotoğrafları yayınladı ve Matt Damon’ın canlandırdığı astronot Mark Watney’in kızıl gezegende mahsur kalmış olabileceği potansiyel bölgeleri gözler önüne serdi.

NASA tarafından yayınlanan fotoğraflarda Watney’in yerleşim kurmasının beklendiği Ares 3 bölgesi ve kurtuluşu için aşması gereken diğer toprak türleri gösteriliyor.

Marslı için fazlasıyla heyecanlı olan NASA, film vizyona girmeden önce oyuncu kadrosuyla çok sayıda röportaj gerçekleştirmiş, aynı zamanda filmde Matt Damon’ın oynadığı karakter Mark Watney tarafından kullanılan gerçek teknolojileri ön plana çıkararak insanlara 2030’lu yıllarda Mars’a gidilebileceği mesajını bir kez daha vermişti.

NASA tarafından paylaşılan görüntülerin tamamı Mars Keşif Uydusu’nun temel görüntüleme aracı olan Yüksek Çözünürlüklü Görüntü Bilim Deneyi (HiRISE) ile çekildi. Marslı’nın yazarı Andy Weir, hayali Ares 3 bölgesinin tam konumunu bulmak için istediği tam koordinatları HiRISE ekibiyle paylaştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER