Teknoloji

NASA Mars helikopterini daha uzağa götürmeye devam ediyor

nasa mars

NASA, Ingenuity adını taşıyan Mars helikopteriyle üçüncü uçuşunu gerçekleştirdi. Helikopterin üçüncü uçuşu, şimdiye kadarki en hızlı ve en çok mesafe katedilen uçuş oldu. Ingenuity, merkez üssünün 50 metre kuzeyine kadar giderken saatte 7,2 kilometre hıza ulaştı.

Bu mesafe ve hız kulağa pek yüksek gelmeyebilir. Ancak Ingenuity’nin ikinci uçuşunda sadece 4 metre hareket ettiğini ve 1,77 kilometre hıza ulaştığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla ortada koşullar çerçevesinde hatırı sayılır bir ilerleme olduğu söylenebilir.

NASA, Ingenuity ile iki uçuş daha gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu uçuşlar mayıs ayının ilk günleri itibarıyla tamamlanmış olacak. NASA daha sonra odak noktasını Perserverance uzay aracının ana görevine kaydıracak. Ingenuity projesinin müdürü Mimi Aung, helikopterin son iki yolculuğunun gerçekten maceralı olacağını ve makinenin sınırlarını zorlayacağını belirtti.

 

NASA, Ingenuity’nin başarısının Mars keşif çalışmalarına ciddi bir etki yapacağına inanıyor. Ingenuity, düşük atmosfer yoğunluğuna rağmen, pervaneli bir hava aracının Mars’ta uçabileceğini göstermesi açısından önem taşıyor. Hava araçlarının kullanımı, Mars’ın keşif çalışmalarında yeni bir dönemin başlayabileceğini de gösteriyor

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER