Teknoloji

NASA Mars yolculuğuyla ilgili soruları yanıtlayacak

nasa marsNASA Mars ile ilgili pek çok projeyi eş zamanlı olarak yürütüyor. Tüm bu çalışmaların nihai amacı ise 25 yıl içinde kızıl gezegene insan gönderebilmek. NASA bu doğrultuda InSight iniş aracını 2018’de uzaya fırlatmayı planlıyor. Hali hazırda gezegenin yüzeyinde incelemeler yapan Curiosity’nin halefinin de 2020 itibarıyla yola çıkması amaçlanıyor.

NASA, yoğun geçen Mars’a yolculuk çalışmalarıyla ilgili merak edilenleri bugün (18 Ağustos) yanıtlayacak. Facebook ve Twitter’da “#askNASA” (NASA’ya sor) etiketiyle iletilecek olan soruların cevaplanması, Türkiye saatiyle 16:30’dan itibaren başlayacak.

NASA bünyesinde görev yapan direktörler, idareciler ve astronotlar gelen soruları Periscope ve NASA TV üzerinden de yayınlanacak canlı yayında yanıtlayacak. Canlı yayını takip edemeyenler ise önemli anları Snapchat ve Instagram Hikayeleri aracılığıyla izleyebilecek. Sosyal medyadan gelen soruların yanıtlanmasına ek olarak, New Orleans’ta bulunan Michoud Montaj Tesisi’ndeki projeler de gün yüzüne çıkarılacak. Etkinliğin Facebook Live üzerinden yayınlanacak bu bölümü, Türkiye saatiyle 20:30’da başlayacak.

NASA Mars etkinliğinin bitişi için ilginç bir final hazırladı

NASA etkinliğin finalini de ilginç bir şekilde yapacak. RS-25 motoru etkinliğin bitişinde 7,5 dakika boyunca çalıştırılacak. Etkinliğin bu bölümü Türkiye saatiyle 23:00’da başlayacak. NASA’nın etkinlik finalinde RS-25’i öne çıkarmasının nedeni ise söz konusu motorun Uzay Kalkış Sistemi’nde kullanım amacıyla tasarlanmış olması. Orion kapsülünü Mars ve diğer hedeflere taşıyacak olan sistem, NASA’nın en güçlü ve en büyük motoru olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER