Teknoloji

NASA HoloLens ile Mars’ta yürümenizi sağlayacak

NASA, Microsoft ile işbirliğine giderek insanların Mars’ı daha yakından tanımasını sağlayacak bir projenin altına imza atıyor. “İstikamet: Mars” adını taşıyan yeni serginin ziyaretçileri, Microsoft’un HoloLens artırılmış gerçeklik başlığıyla Mars üzerinde sanal da olsa bir yürüyüş yapabilecek. Sergide ünlü astronot Buzz Aldrin ise “holografik” olarak tur rehberliğini üstlenecek.

 

Sergi, önümüzdeki yaz NASA’nın Florida’da bulunan Kennedy Uzay Merkezi’ndeki ziyaretçi kompleksinde açılacak. Sergiye hazırlık sürecinde NASA’nın JPL birimi ve Microsoft tarafından birlikte geliştirilen görev operasyon aracı OnSight da kullanılacak. OnSight, 2012’nin ağustos ayından bu yana Mars’ı keşfeden Curiosity tarafından toplanan veri ve görüntülerin yardımıyla HoloLens ile bir odayı Mars’a dönüştürecek.

nasa hololens

OnSight, özünde NASA bünyesindeki bilim adamlarının Mars’ı sanal olarak keşfetmesini ve Curiosity’nin sonraki rotasına dair tavsiyelerde bulunmasını sağlıyor. NASA’dan yapılan açıklamada, sergiyle birlikte ilk defa insanların bilim adamlarıyla aynı aracı kullanarak bir Mars deneyimi yaşayacağına dikkat çekiliyor.

 

NASA HoloLens ile sergi ziyaretçilerine sanal Mars deneyimi yaşatırken, holografik tur rehberlerinden yardım alacak. Ünlü astronot Buzz Aldrin ve insansız uzay aracı sürücüsü Erisa Hines, ziyaretçileri bilim adamlarının Mars üzerinde önemli keşifler gerçekleştireceği noktalara yönlendirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER