Teknoloji

NASA’nın Curiosity simulatörü Mars’ta dolaşmayı mümkün kılıyor

nasa-experience-curiosity-mars-060815

NASA, geliştirdiği iki interaktif web uygulamasıyla kızıl gezegen Mars’ı bilgisayarın karşısından keşfetmeyi mümkün kılıyor. Böylelikle Mars’ı keşfetmek için Mars One görevine kaydolma gerekliliği, bir nebze de olsa, ortadan kalkıyor.

NASA’nın yeni oyuncakları sayesinde Mars’ın yüzeyine yakından bakılabiliyor. Ancak her iki aracın sunduğu bakış açılarının birbirlerinden oldukça farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Google Earth’ün ayak izlerini takip eden Mars Trek, 50 yıllık Mars keşif sürecinden toplanan verileri üç boyutlu ve interaktif biçimde sunuyor.

Üç boyutlu görüntülere ek olarak iki boyutlu görüntüler de barındıran Mars Trek’te video oyunlarından ilham alan kontrol seçenekleri ve gezegenin önemli noktalarının işaretlendiği yer imleri de bulunuyor. Mars Trek sayesinde NASA’nın 2020’deki Mars yolculuğu için uygun iniş alanlarını bile keşfetmek mümkün oluyor.

Daha kişisel bir deneyim yaşama modunda olanlar içinse Experience Curiosity adını taşıyan simulatör devreye giriyor. Kullanıcılara NASA’nın en son insansız uzay aracı Curiosity’nin direksiyonuna geçme imkanını veren simulatör; kullanıcıların karşısına manuel sürüş kontrolleri, farklı kamera açıları ve bir tur rehberi çıkarıyor. Web tarayıcıları üstünde çalışabilecek şekilde tasarlanan her iki araca da ücretsiz erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER