Teknoloji

NASA: 21 Aralıkta dünya yokolmayacak, siz iklim değişikliğinden korkun

Maya takviminin 21 Aralık günüyle birlikte sonlanıyor olması nedeniyle bazıları bu tarihte kıyametin kopacağına, dünyanın sonunun geleceğine inanıyor. NASA ise bu inanca sahip olanların yanıldığını dile getirdi, hatta bu açıklamasıyla sınırlı kalmayıp “2012’nin Ötesi: Dünya Neden Yokolmayacak” başlıklı bir web sitesi açtı.

NASA’ya göre tüm söylenti Nibiru adıyla anılan bir gezegenin dünyamıza doğru yol almakta olduğu iddiasıyla başladı. Bu da Maya takviminin bitişiyle özdeşleştirildi. NASA uzay araştırmacısı David Morrison dünyanın sonunun geleceğinden korkan çocukların mektuplarından rahatsız olduğunu, bunun söz konusu gırgır geçme olayının en kötü yanı olduğunu düşündüğünü dile getirdi. NASA’ya göre insanların 21 Aralıkta gezegenlerin çarpışmasından ve tüm dünyanın yokolmasından daha çok iklim değişikliğinden ve onun sonuçlarından korkması gerektiğini dile getirdi.

Aslına bakarsanız, NASA dünyanın emniyette olduğundan söz etmiyor, sadece 21 Aralıkta kıyametin kopacağına dair bilimsel bir bulgu olmadığının altını çiziyor. Yani, Nibiru denen bir gezegen görünürde yok. Ancak 21 Aralık tarihi geçtikten sonra da dünyayı çok güzel günler beklemiyor. Son birkaç gündür küresel ısınma nedeniyle Grönland ve Antarktika’daki buzulların hızla erimekte olduğuna dair haberler geçiliyor. Her şeyin bu hızla ilerlemesi durumunda deniz seviyesinin birkaç santimetre yükseleceği söyleniyor ki, bu da deniz kıyısındaki çoğu şehrin sular altında kalması anlamına geliyor. Bu da o yerlerde yaşayanlar için küçük kıyamet anlamına geliyor.

İlgili >> NASA

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER