Eğlence

Napster çevrim içi müzik servisi olarak yeniden doğuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

napster-logo-051115

İnternetten müzik indirme konusunda bir dönemin sembol platformlarından biri olan Napster, 2011’de Rhapsody tarafından satın alınmış, bir süre Kanada’da çevrim içi müzik servisi olarak faaliyet gösterdikten sonra hizmetlerini de Rhapsody’nin çatısı altına taşımıştı.

Görünen o ki, Napster markasının macerası henüz sona ermiş değil. Napster, yine Kanada’da ve yine bir çevrim içi müzik servisi olarak faaliyete geçti.

The Hollywood Reporter’da yer alan habere göre, Napster’a abone olmak için ilk üç ay 1, daha sonrasında ise 9 Kanada doları ödemek gerekiyor. Servisin internet sitesinin Rhapsody’nin internet sitesine olan benzerliği ve uygulanan fiyat şeması, Napster’ın arkasında yine Rhapsody’nin olduğunu gösteriyor.

Rhapsody’den yapılan açıklamada Napster’ın kullanıcıların bir çevrim içi müzik servisinden bekleyeceği çoğu özelliği barındırdığı belirtildi. Milyonlarca şarkı ve kişiselleştirme seçenekleri sunacak olan Napster’ı Kanada pazarında büyük bir rekabet bekliyor. Marka bilinirliğinin bu alanda şirkete yardımcı olup olmayacağı ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER