Eğlence

Ridley Scott, Apple TV+ için Napolyon’un 4 saatten uzun süren versiyonunu hazırladı

napolyon apple tv+

Apple’ın orijinal yapımlarından Napolyon, kasım ayında sinemalarda gösterime girecek. Başrollerini Joaquin Phoenix ve Vanessa Kirby’nin üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda ise Ridley Scott oturuyor. Tecrübeli yönetmen tarafından Total Film dergisine yapılan açıklamaya göre, Napolyon Apple TV+ platformuna özel ve daha uzun bir versiyonla gelecek.

Sinemalarda filmin 2 saat 38 dakikalık versiyonu gösterilecek. Apple TV+’ta ekrana gelecek olan “Yönetmen Kurgusu” versiyonu ise 4 saatten uzun olacak. Bu da Ridley Scott’ın sinema salonlarındaki kısıtlamalardan kurtulmanın ve çevrimiçi platformların tüm avantajlarından yararlandığını gösteriyor.

Napolyon filmi, hükümdarın yükselişinin ve düşüşünün öyküsünü ve Josephine ile olan ilişkisinin etkisini anlatıyor. Filmde, Napolyon’un muhteşem savaş stratejisini sergileyen, top ateşi, at sırtında ve piyadeleri kapsayan altı destansı savaşın tasvirleri yer alıyor. Ridley Scott daha önce, uzatılmış bir versiyonun Josephine’in Napolyon’la tanışmadan önceki hayatını daha fazla göstermesine olanak sağlayacağını belirtmişti.

Napolyon Apple TV+ öncesinde sinemalarda gösterilecek olan ikinci film

Apple TV+’ta filmin iki versiyonunun da yayınlanması bekleniyor. Böylelikle izleyiciler Napolyon’un dünyasına ne kadar dalmak istediklerini seçebilecek. Böylelikle Apple’ı çevrimiçi içerik platformunda bir film ilk kez iki farklı versiyonuyla boy göstermiş olacak.

Napolyon Apple TV+’ta izleyicilerle buluşmadan önce sinemalarda gösterilecek olan ikinci büyük yapım olacak. Bu hamlenin ilk halkası olan Martin Scorsese’nin yönettiği “Killers of the Flower Moon” 20 Ekim’de dünya çapında gösterime girecek. Napolyon filmi içinse 22 Kasım’da sinema salonlarına gelecek. Apple bir süre önce büyük film prodüksiyonlarına yılda 1 milyar dolar harcama kararı almıştı.

İLGİLİ HABERLER