EğlenceManşetler

Naklen yayın ihalesi sonuçlandı: Digiturk tüm hakların sahibi oldu

naklen yayin ihalesiSpor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig müsabakalarının yayın hakkı için düzenlenen ihale sonuçlandı. 5 sezonun yayın haklarını kapsayan ihaleyi, en büyük paket olan D paketi için yıllık 500 milyon dolar (+KDV) teklif eden Digiturk kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleştirilen ihale için 5 şirket şartname almıştı. Ancak ihaleye bu 5 şirket arasından sadece Digiturk ve Turkcell katıldı.

İhalede yayın hakları için A, B, C ve D olmak üzere dört farklı paket hazırlanmıştı. Paketlerin içeriği şu şekildeydi:

  • A Paketi: Süper Lig maçlarının tamamını canlı olarak yayınlamak ve yayınları uluslararası kuruluşlara pazarlama hakkına sahip olmak.
  • B Paketi: TFF 1. Lig’in yayın ve isim hakkını kapsıyor. Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti de paketin içinde.
  • C Paketi: Görüntülerin cep telefonu ve internet gibi mobil yayın hakları.
  • D Paketi: A, B ve C paketlerindeki tüm yayın haklarını içinde barındırıyor.

Naklen yayın ihalesi sonucunda D paketiyle birlikte tüm haklar Digiturk’ün oldu

İhalede görüntülerin mobil yayın haklarını ilgilendiren C paketi için teklif veren tek şirket Turkcell, bu paketin sahibi oldu. Söz konusu paket için 15 milyon dolar muhammen bedel belirlenmişti. Digiturk’un aldığı D paketinin muhammen bedeliyse 495 milyon dolardı. Digiturk D paketiyle birlikte A, B, C paketlerindeki tüm haklara da sahip oldu.

Güncelleme: Haberde daha önce Turkcell’in C paketini almaya hak kazandığı şeklinde bir ibare yer alıyordu. Bu ibare çıkarılmıştır.

İLGİLİ HABERLER