Teknoloji

N97’nin tasarımcısı ile yapılan röportajda göze çarpan iki yeni Nokia cihazı

nokia-ivola-madeleine-300-x-124Nokia’nın mutfağında hazırlanmakta olan iki yeni dokunmatik ekranlı telefon ilk kez su yüzüne çıktı. Her ikisi de henüz açıklanmayan bu cihazlar Nokia N97 tasarımcısı ile hazırlanmış bir videonun belli bölümünde boy gösteriyor.

Nokia’ya ait olan ve geçen sene internete sızan yol haritasına göre bu cihazlardan bir tanesi N97’nin halefi olarak niteleyebileceğimiz Ivalo. Ivalo’da 3.5 inç’lik dokunmatik ekran, 32 GB ROM, AGPS, FM verici ve alıcısı, 5 MP kamera, WiFi, TV çıkışı ve Bluetooth bağlantı desteğinin bulunması bekleniyor. Diğer ikinci cihaz ise büyük bir ihtimalle Madeleine kod adlı, orta seviye, QWERTY klavyeli, dokunmatik ekranlı bir cihaz. Bunda da Wi-Fi, GPS, 3.2 MP kamera, atanmış tuşlarında bulunduğu N-Gage desteği ve FM radyo bulunuyor. Madeleine de N97’ye benzer bir tasarıma sahip, ancak bu sefer D-pad sağa kaydırılmış.

Her iki telefon için Nokia’nın ağzından henüz resmi bir söz çıkmış değil. Belki gelecek haftaki MWC 2009’da birşeyler duyabiliriz.

İlgili — SymbianFreak

Video: Nokia N97 tasarımcısı

Yukarıdaki videoyu görüntüleyemiyorsanız bu bağlantıyı takip edin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER