EğlenceTeknoloji

Klasik macera oyunu Myst Oculus Quest ile sanal gerçeklikle buluşuyor

myst oculus quest

Klasik macera oyunu Myst, Oculus Quest ile birlikte sanal gerçeklikle buluşuyor. Facebook ve Myst’in yapımcısı Cyan, oyunun VR remake’inin bu yıl içinde Oculus Quest’te oynanabileceğini açıkladı. Ancak bunun için öncelikle Oculus Quest 2‘nin çıkışını beklemek gerekiyor.

Myst’in VR versiyonu, 1993 çıkışlı orijinal versiyonunun “yeniden hayal edilmiş” hâli olarak tanımlanıyor. Oyunun orijinali, Apple’ın HyperCard yazılımıyla geliştirilmişti. Myst’in VR versiyonunda yeni görseller, sesler, etkileşimler ve ekstra oyun deneyimi için bilmece seçeneği bulunuyor.

Hazırlanan video, Myst’in ne olduğunu izleyenlere bir kez daha hatırlatıyor. Ancak videoda oyunun neye benzediği ve nasıl görüneceği konusunda somut bilgiler bulmak mümkün olmuyor.

Myst’in yapımcısı Cyan’ın sanal gerçeklikle tanışması ise daha önce gerçekleşmişti. Myst’in spiritüel takipçisi Obduction, sanal gerçeklik desteğiyle gelmişti. 2016’da yayınlanan oyun, ilk nesil sanal gerçeklik başlıklarıyla sunulan ilk içeriklerden biri olmuştu. Cyan, Oculus Quest ile birlikte sunacağı Myst remake’i ile sanal gerçekliğe olan ilgisinin devam edeceğinin işaretini de veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER