Teknoloji

Myspace yeni tasarımının ilk görüntülerini paylaştı

Bir zamanların en popüler sosyal ağı olan ama son yıllarda Facebook’un fazlasıyla arkasında kalan Myspace savaşmadan kaybetmeye pek razı değil. Şirket bir video ile yeni tasarımına ait ilk görüntüleri kamuoyu ile paylaştı. Myspace’in yeniden başlangıcına dair haberler temmuz ayında konuşulmaya başlanmıştı. Yeni arayüzünü görücüye çıkaran sosyal ağ, davetiyeler için de kayıtları almaya da başlamış durumda.

Videoya bakıldığı zaman Myspace’in Facebook ve Twitter ile önemli ölçüde bir entegrasyon sağladığı görülüyor. Myspace’te Facebook’taki arkadaşları bulabilmenin yanı sıra, doğrudan tweet de atılabilecek. Yeni Myspace’te kullanıcılar içeriklerini de servise taşımaları konusunda cesaretlendiriliyor. Söz konusu içerikler arasında fotoğraf ve videolara ek olarak çalma listeleri de bulunuyor. Spotify ile bir entegrasyon olup olmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor. Müzik odak noktası olma özelliğini Myspace’in yeni tasarımında da sürdürecek. Ses kontrolleri yine sürekli olarak ekranın alt kısmında yer alacak. Myspace’te yer alan içerik aracılığı ile de çalma listeleri oluşturulabilecek. Myspace üstünden yapılan durum güncellemeleri birden fazla platform ile paylaşılabilecek.

Arayüze bakıldığında ise Pinterest ile Google+’ın tablet versiyonunun bir karışımı olduğu göze çarpıyor. Yeni tasarım göze oldukça hoş gelirken, müziğe odaklanılması sayesinde hem sanatçıların hem de dinleyicilerin servise ilgi göstermesi bekleniyor. Myspace’in yeni tasarımı göze ilk etapta hoş gelse de, siteyi eski günlerine döndürmede yeterli olup olmayacağına karar vermek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> Myspace

İLGİLİ HABERLER