Teknoloji

Mynet kullanıcıları bundan böyle Yandex üzerinden arama yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’deki birinci yaşını kutlayan Yandex haftaya önemli bir işbirliğini duyurarak başladı. Türkiye’nin en popüler internet portalları arasında yer alan Mynet kullanıcıları bundan böyle aramalarını Yandex ile yapacak.

Yandex’in Mynet için sağlayacağı arama servisinde Mynet üzerindeki içerikler ön planda olacak ve sonuçlar içerisinde öncelikli olarak bunlar gösterilecek. Mynet’in sunduğu web site servisi aracılığıyla faaliyet gösteren web siteleri de Yandex’in desteklediği Mynet Arama servisi altında en başta gösterilmenin avantajını yaşayacak. Bunun yanı sıra kullanıcılar sadece web sitelerinde değil fotoğraf ve videolarda da arama yapabilecek.

Yandex geçen hafta birinci yaşını kutlarken birinci yıllarında Türkiye’de yüzde 1’lik bir pazar payı elde ettiklerini ve bundan sonra atacakları adımlarla da bunu hızlı bir şekilde daha yukarı taşıyacaklarını söylemişti. Bu açıklamayı aktaran haberlerin daha mürekkebi kurumadan bu haberin gelmesi oldukça ilginç oldu. Her ne kadar internet portallarının eski popülaritesi olmasa da, Mynet sunduğu yeni servislerle ve e-posta hizmetiyle kullanıcıların uğrak noktası olmaya devam ediyor. Yandex’in bu noktada Mynet’i arama iş ortağı olarak kendisine bağlaması da Türkiye’deki pazar payını artırma ve daha fazla tanınma açısından büyük önem arz ediyor. Bakalım Yandex Mynet ile başlattığı stratejik ortaklıkları başka sitelerle sürdürecek mi, bunu zamanla göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER