Manşetler

My TV Episodes: Sevdiğiniz dizileri kaçırmayın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

my tv episodesYüksek hızlı internetin günlük hayatın bir parçası haline gelmesi, televizyon izleme alışkanlıklarını önemli ölçüde değiştirdi. İnternetin hızlanmasıyla birlikte başka ülkelerde yayınlanan dizileri, neredeyse eş zamanlı olarak, izlemek mümkün hâle geldi. Böylelikle pek çok kişi, “Hangi dizileri izliyorsunuz?” sorusuna yabancı dizilerle cevap vermeye başladı. Ancak söz konusu dizilerin yayın tarihini takip etmek pek kolay olmayabiliyor. Süreci kolaylaştırma konusunda imdada ise mobil uygulamalar yetişiyor. My TV Episodes, kullanıcılarının favori dizilerinin yayın tarihlerini akıllı telefonları üzerinden rahatlıkla takip etmelerini mümkün kılıyor. Uygulama, kullanıcılara bölümlerin konularına dair detayları sunmanın yanı sıra, hangi bölüm ve sezonları izlediklerini kayıt altına almalarını sağlıyor.

my tv episodesUygulama başlatıldığında kullanıcıları “Favoriler” sekmesi karşılıyor. Favoriler sekmesi ise “Önceden” ve “Gelecek” adını taşıyan iki bölüme ayrılıyor. Ancak uygulama yeni kullanılmaya başlandığında herhangi bir bilgi girişi gerçekleştirilmediği için iki bölüm de boş kalıyor. Ekranın sağ üst kısmında bulunan “+” ikonuna dokunarak listeye yeni dizi ve TV programları eklenebiliyor. Dizi ve TV programlarının listeye eklenmesiyle birlikte favoriler sekmesinin her iki bölümü de dolduruluyor. “Önceden” sekmesinde favori dizi ve TV programları, en son bölümlerinin yayın tarihlerine göre sıralanıyor. Kullanıcılar, dizinin yanında bulunan göz ikonuna dokunarak yayınlanan son bölümü izlediklerini kayıt altına alabiliyor.

my-tv-episodes-0003“Gelecek” sekmesinde ise favori dizi ve programlar gelecek bölümlerinin yayın tarihlerine göre sıralanıyor. Programların yeni bölümlerinin yayınlanmaları için kalan gün sayısı da dizilerin yanında gösteriliyor. Yeni bölümünün yayın tarihi belli olmayan programlar ise “Duyurulacak” başlığı altında gösteriliyor. My TV Episodes; yayın hayatının tamamlamış, henüz geleceğine karar verilmemiş ve ön prodüksiyon süreci devam eden dizileri de favoriler listesine eklemeye izin veriyor: Böylelikle proje aşamasındaki dizilerin olası yayın tarihlerini de en çabuk biçimde öğrenmek mümkün hâle geliyor. My TV Episodes’un takvim görünümü ise oldukça etkileyici. Kullanıcılar, favoriler listesine ekledikleri programların yeni bölümlerinin yayın tarihlerini takvim üzerinde afişleriyle birlikte görebilecek. Dizi ve programların takvim üzerinde afişleriyle gösterilmesinin görsel anlamda epey şık bir imaj verdiği söylenebilir. Dizinin afişi üzerine tıklandığında yayınlanacak bölüme ait bir fotoğraf ve kısa bilgiler görülebiliyor. Sadece sıradaki bölümlerin takvime eklenmesi, gereksiz bir kalabalığın oluşmasını engelliyor.

my-tv-episodes-0004Uygulamanın “Top Ten” adını taşıyan sekmesi üzerinde ise verilerin çekildiği TV Maze sitesinde son günlerde en çok konuşulan, en sık aranan ve en yüksek notları alan diziler listeleniyor. Bu sıralamanın oluşturulmasında kullanıcı notlarından başka kriterlerin de dikkate alınması, listenin daha güncel bir yapıda olmasını sağlıyor. Top Ten sekmesi, yeni programları keşfetmeyi kolaylaştıracak bir araç niteliği taşıyor. Bu arada listenin sadece 10 dizi veya programla sınırlı olmadığını ve aşağıya doğru inilebildiğini belirtmekte fayda var.

my-tv-episodes-0005Uygulamanın ayarlar bölümünde ise bildirim ve zaman dilimine ilişkin seçenekler arasında tercih yapılabiliyor. Kullanıcılar, diledikleri takdirde uygulamada bildirimleri aktif hâle getirerek favori dizilerinin yayın zamanından önce veya sonra haberdar olabiliyor. Özellikle yayın zamanından sonra bildirim gönderilebilmesi, dizileri daha sonra internet üzerinden izleyenler için daha uygun bir hatırlatma aracı gibi gözüküyor. Zaman dilimi düzeltme seçeneği ise dizilerin yayın saatinin kullanıcının bulunduğu konumdaki yerel zamana göre gösterilmesini sağlıyor. Uygulamanın iOS versiyonunda 5,29 TL karşılığında reklamlar kaldırılabiliyor. Android versiyonunda ise böyle bir seçenek sunulmuyor.

my-tv-episodes-0006My TV Episodes, beğenerek izlediği yabancı dizi ve programları düzenli biçimde takip etmek isteyenlere ihtiyaç duydukları bilgileri son derece net ve düzenli biçimde aktarıyor. Uygulama, iTunes App Store ve Google Play Store üzerinden indirilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER