Teknoloji

Musical.ly uygulaması yola TikTok ismiyle devam edecek

musical.lySon zamanların popüler uygulamalarından Musical.ly’nin kullanıcıları, dün telefonlarında uygulamayı açtıklarında bir sürprizle karşılaştı. Logosu ve adı değişen uygulama, bundan böyle yola TikTok ismiyle devam edecek.

Bu değişimin ardında geçtiğimiz yılın kasım ayında gerçekleşen bir satın alma bulunuyor. Uygulamayı satın alan ByteDance isimli Çin merkezli şirket, Musical.ly’yi kendisine ait olan TikTok uygulamasının altına yerleştirdi. Mevcut kullanıcı hesapları TikTok hesaplarıyla değiştirilirken, kullanıcı arayüzünde de bazı değişiklikler yapıldı. Ancak her iki uygulamanın da özünü oluşturan 15 saniyelik kısa videolar kaydetme özelliğinde bir değişiklik yapılmadı.

Özellikle gençler arasında oldukça popüler olan karaoke uygulaması Musical.ly, kısa süre önce 100 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. ByteDance’in ABD pazarına giriş stratejisinde önemli bir rolü bulunan uygulama, araştırma şirketi Sensor Tower’ın verilerine göre 2018’in ilk çeyreğinde en çok indirilen iOS uygulaması olmuştu.

TikTok, Çin’de ise Douyin ismiyle bağımsız bir platform olarak varlığını sürdürecek. Douyin’in Çin’deki aylık aktif kullanıcı sayısı 300 milyon seviyesinde seyrediyor.

Vine’ın ikinci versiyonunun çıkışı süresiz ertelendiği için TikTok, hâli hazırda Vine ruhunu yaşatabilecek en uygun seçenek olma özelliğini taşıyor. Ancak Musical.ly uygulamasına ruhunu veren karaoke deneyiminin bu taşınma durumundan nasıl etkileneceği de merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER