EğlenceManşetler

Music Maker JAM: Akıllı telefonunuzla müzik yapmanın keyfine varın

Akıllı telefonların ve genel olarak mobil cihazların gelişiminin bir tür fırsat eşitliği sağladığını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Eskiden sadece profesyonellerin ulaşabildiği çeşitli imkanlara artık tüm mobil cihaz sahipleri erişebiliyor. Bu dönüşümün yaşandığı alanlardan biri olarak müzik de öne çıkıyor. Eskiden enstrümanlarla ve pahalı materyallerle yapılan kayıtlar, günümüzde mobil cihazlarla da, biraz basit de olsa, yapılabiliyor. Music Maker JAM, söz konusu imkanı sağlayan uygulamalar arasında en  popüler seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Music Maker JAM kullanıcılarına farklı müzik türlerinde melodiler veya şarkılar oluşturma, bunları düzenleme ve kolaylıkla kitlelerle paylaşma imkanı veriyor. Müzikal eser oluşturma sürecini kolaylaştırmayı vadeden uygulama, kullanıcılarını miksaj masasının da başına oturtuyor. Önce şarkılarında kullanılacak temel ritimleri, tempoyu, enstrümanları ve vokalleri belirleyen kullanıcılar, diledikleri takdirde telefonlarının mikrofonlarını kullanarak kendi vokallerini de kullanabiliyor.

8 kanallı miks aletiyle hangi enstrümanın veya sesin daha yüksek çıkacağını da belirleyen kullanıcılar, oluşturdukları eserin  prodüktörlüğünü de üstlenmiş oluyor. Şarkıların parça parça oluşturulması hem kullanıcıların uygulamayı daha kolay kavramasını sağlıyor hem de bir eserde farklı seslere yer vermeyi kolaylaştırıyor.

Music Maker JAM’de kullanıcılara şarkı oluşturmaları için oldukça geniş bir ritim yelpazesi sunuluyor. Farklı kategorileri  kapsayan bu yelpazenin tamamından yararlanmak içinse yine eli cebe atmak gerekiyor. Ancak uygulama içinde ücretsiz olarak sunulan paketlerde de son derece iyi melodilerin bulunduğunu belirtmekte fayda var.

Buna ek olarak, Music Maker JAM’de kullanıcılar kendi eserlerini oluşturdukça Beatcoin adını verilen uygulama parasını kazanabiliyor. Beatcoin’ler de içerik paketlerini satın almak için kullanılıyor. Dileyenler doğrudan Beatcoin paketleri satın alarak alışverişlerini bu şekilde yapabiliyor. Kullanıcıların kendi vokallerini kaydedebilmesi de, Music Maker JAM’e değer kazandıran unsurlar arasında bulunuyor. Böylelikle ortaya sözüyle ve müziğiyle komple bir eser koymak da mümkün oluyor.

Music Maker JAM kullanıcıları hazırladıkları eserleri sadece kendilerine saklayabildikleri gibi, diledikleri takdirde SoundCloud’da da paylaşabiliyor. Arkadaş çemberinin dışına çıkmak istemeyenler için Facebook ve WhatsApp gibi platformlarda paylaşma seçeneği de uygulamada mevcut. Music Maker JAM, içindeki müzik aşkını yaratıcılığıyla buluşturmak isteyenlere en hızlı ve yararlı araçları sağlıyor. Uygulama hem iOS hem de Android‘de kullanılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER