Teknoloji

Münih mahkemesi Apple’ın Galaxy Tab 10.1N ve Galaxy Nexus’a ihtiyati tedbir talebini reddetti

Samsung Galaxy Tab 10.1’e Almanya’da ihtiyati tedbir koyduran Apple’ın, Samsung’un bu ülkede piyasaya sürdüğü Galaxy Tab 10.1N ve Galaxy Nexus‘a da ihtiyati tedbir koydurma hedefi mahkemeden döndü. Münih mahkemesi dün gerçekleşen duruşmada Apple’ın talebini reddetti.

Bloomberg’in haberine göre Apple’ın dokunmatik ekran teknolojisiyle ilgili patenti öne sürerek yapmış olduğu başvurunun Apple’ın Avrupa’da elde ettiği cihaz tasarım haklarıyla bir bağlantısı yok. Apple’ın ihtiyati tedbir talebi reddedilmiş olsa da, Apple ve Samsung arasındaki dava bitmiş değil. Ancak dava sonuçlanıncaya kadar Samsung Almanya’da Galaxy Tab 10.1N ve Nexus cihazlarını satmayı sürdürecek.

Apple’ın ihtiyati tedbir talebini reddeden mahkeme, karara gerekçe olarak Apple’ın patentinin fikri hakkın koruması amacıyla başvurunun yapılması öncesinde pazarda olan teknolojiyi kapsamada hükümsüz olması gösterilmiş. Hakimin hangi teknolojiyi öne sürerek bu kararı verdiğine dair bir bilgi yok, ancak her ne olursa olsun, Almanya’dakiler 10.1 inç ekranlı Samsung tabletiyle bir şekilde buluşuyor.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER