Teknoloji

Samsung’un otomatik e-posta imzası haberlere devlet müdahalesini gösterdi

samsung chatgpt

Mısır’ın eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hafta içinde mahkemede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Ancak detayların azlığı yaşanan olayla ilgili şüpheleri artırmıştı. Mursi ülkenin demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olsa da, Mısırlı medya kuruluşları Mursi’nin ölümüyle ilgili haberlerde fazla detay vermiyor. İnternette yayılan bir video, konuya ilişkin haberlerin yayın organlarına tek bir merkezden gönderildiği algısını kuvvetlendiriyor.

Mada Masr‘da yer alan habere göre, ülkede yayın yapan pek çok medya kuruluşu olayı e-posta veya WhatsApp üzerinden gönderilen 42 kelimelik bir haberle gördü. Bir televizyon kanalı ise bu haberi verirken, “kopyala-yapıştır” yöntemini biraz daha fazla kullandı. Aşağıda görebileceğiniz videoda, haber spikeri haberi okurken cümlesini “Samsung’dan gönderildi” ifadesiyle tamamlıyor.

Mursi, 2012’de cumhurbaşkanlığına seçilmiş, bundan bir yıl sonra ise yapılan darbe ile görevinden indirilmişti. Eski cumhurbaşkanı, hafta içinde mahkeme salonunda fenalaşmış ve bir süre sonra da Mursi’nin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Eski Mısır cumhurbaşkanının ölümüne dair şüpheler, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pek çok devlet tarafından dile getiriliyor. Ancak insan hakları örgütleri, Mursi’nin uzun süreli tutukluluğunun sağlığını olumsuz etkilemiş olabileceğini belirtiyor. Buna rağmen, Mısır yönetiminin Muhammed Mursi ve ölümüyle ilgili haberleri tek merkezden dağıtmak istemesi kafaları karıştırıyor.

İLGİLİ HABERLER