Manşetler

MSI WindPad tabletlerini CES 2011’de yeniden tanıtacak

MSI’nin geçtiğimiz Haziran ayındaki Computex fuarında biri Windows 7 / Atom, diğeriyse Android / ARM tabanlı olmak üzere WindPad adı altında iki tane tablet tanıttığını hatırlarsınız. MSI bu tabletler üzerinde bazı iyileştirmeler yaparak bunları CES’te yeniden görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

Bunlardan ilki, 10.1 inç’lik Windows 7 Home Premium versiyonu Intel Atom Oak Trail tabanlı ilk cihazlardan biri olacak. MSI’nin Kuzey Amerika Satış Sorumlusu Andy Tung’a göre Intel’in tablet çözümü mevcut Atom işlemcilere göre hem pil ömrü hem de performans bakımından iyileştirmeler içeriyor, ancak bunlar çok da önemli sayılmaz. Engadget’ın Tung ile yapmış olduğu röportajdan aldığı izlenime göre Atom’un doğru yolda ilerlediği su götürmez bir gerçek, ancak atılan adımlar Atom tabanlı tabletlerin ARM tabanlı rakipleriyle rekabet edebilmesi için uzun soluklu sayılmaz. Bunun da ötesinde, söz konusu tablet 2.5 cm’den daha az kalınlığa, 1024 x 600 çözünürlüklü, çoklu dokunmatik ekrana, mini HDMI ve mini USB portlarına, SD kart yuvasına ve ivmeölçere sahip olacak. Tung henüz fiyatı açıklamıyor, ancak bu tabletin 2011’in başında çıkacağını da söylemeden geçmiyor.

İşin Android tarafına baktığımızda ise MSI’nin çift çekirdekli Tegra 2 işlemcili, 10.1 inç’lik, 1280 x 800 çözünürlüklü tabletini görüyoruz. Hemen hemen Windows 7’li tablet ile aynı portlara sahip olan bu tablet ondan biraz daha ince ve düşmelere karşı dayanıklı bir tasarıma sahip. Peki, bu tablet Android’in hangi versiyonuyla çalışacak? Tung’un söylediğine göre bu biraz Google’ın zamanlamasına bağlı. Eğer Android’in Honeycomb sürümü Şubat/Mart aylarına yetişecek olursa, MSI bu seçeneği göz önünde bulunduracak. Ancak aksi bir durum söz konusu olursa, şirket Gingerbread’i tercih edecek. Bu demek oluyor ki, MSI’nin Android tabletiyle 2011’in başında tanışmak mümkün olacak.

MSI’nin tabletleri kulağa oldukça hoş geliyor. Bakalım bir tablet geçidine sahne olması beklenen CES 2011’de MSI’nin tabletleri ne kadar dikkat çekecek?

İlgili – Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER