Teknoloji

MSI Windows 7 tabanlı WindPad U100 yerine Android 3.0 yüklü bir tablet çıkaracak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MSI da Windows 7 tablet planlarını donduran şirketler arasına katıldı. Bu durum WindPad U100’ün piyasaya çıkışını da 2011’in ortalarına ertelemiş oldu. DigiTimes’a göre MSI duyurusunu yaptığı bu tableti Android 3.0 Gingerbread yüklü şekilde Mart 2011’in sonunda çıkarmayı planlıyor. 500$’ın altında bir fiyata satılması beklenen bu tablet HDMI bağlantısına da sahip olacak.

Android’li WindPad tabletin Windows 7’li versiyonu gibi 10.1 inç’lik dokunmatik ekrana, bir ya da daha fazla USB portuna sahip olması bekleniyor. MSI’nin iddiasına göre bu tablet diğer tablet bilgisayarlara göre farklı bir pazarı hedef alacak ve iOS tabanlı iPad’e göre kullanışlılık açısından avantajlar sunacak. Mühendislik örneklerinin Aralık ayında hazır olması belenen bu tabletin Ocak ayındaki CES 2011’de görücüye çıkması bekleniyor.

Windows 7 tabanlı U100 tablet ise hiçbir zaman piyasaya çıkmayabilir. MSI bunun “pazarın durumuna” bağlı olduğunu söylüyor. Daha önceki dedikodular tablet üreticilerinin Microsoft ve Intel’e x86 Windows tabanlı modellerin üretimi konusunda karşı koyamayacakları yönündeydi, yine de MSI Windows 7’li tablet projesini tümden kaldırırsa bu çok da şaşırtıcı olmaz.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER