Teknoloji

MSI 3.5G destekli Wind’i Kasım ayında çıkarıyor

Teknoblog.com -Bırakın 3.5G’yi, daha 3G’yi göremediğimiz için belki önemsiz bir haber gibi görünebilir. Ancak 3.5G altyapısı kullananların ilgisini çekecek. Gömülü 3.5G modülü içeren Wind U120 Kasım ayında piyasaya çıkıyor. Intel’in Atom N270 işlemcisine, 1 GB hafızaya, 120 GB sabit diske ve Windows XP’ye sahip olacak olan Wind U120 yaklaşık 552 $’dan satılacak. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile sunulacak.

Bu yeni netbook modelinin de eklenmesiyle, şirket bu seneki toplam netbook satışlarında 500 bin barajını geçmeyi ve 600 bin sınırına yaklaşmayı hedefliyor. Tabii bunun için MSI’in telekomünikasyon operatörleriyle iyi ilişkiler kurması gerekiyor. MSI’in şu anda Tayvan’da faaliyet gösteren Vibo Telecom ile işbirliği bulunuyor. İkili birlikte 8.9 inçlik Wind U90 netbook modelini pazarlıyor. Vibo’nun 3.5G servisleri de bu pazarlamaya dahil. Şirket ayrıca Avrupa’daki yerel operatörlerle de benzer işbirlikleri gerçekleştirmek için görüşmeler yürütüyor.

Ayrıca, ASUS’un gelecek sene dokunmatik ekranlı Eee PC modellerini çıkaracağını açıklamasından sonra, gözler MSI’ye çevrilmişti. MSI bu yönde planları olmadığını, çünkü maaliyetlerin çok fazla olduğunu belirtmişti. Buna rağmen gelen haberlere göre şirket, ikinci nesil Wind modellerini CeBIT 2009 fuarında görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER