EğlenceManşetler

Mr Jump: Zıplamaya hazır olun

mr-jump-1

Son dönemde akıllı cihazlar için hazırlanan oyunlarda ana oyun deneyimi kadar tasarım da önem kazandı. Şık tasarıma sahip cihazlar üstünde tüketilen içeriklerin de en az cihazlar kadar şık gözükmesini isteyen yazılımcılar, bu konuda farklı adımlar atmaktan çekinmiyor. Ödüllü oyunlardan Monument Valley ile popüler hâle gelen basit ancak etkileyici tasarım dilinin başarılı biçimde kullanıldığı yeni oyunlardan birisi de Mr Jump.

mr-jump-2

Öncelikli olarak Mr Jump’ın ana oyun deneyimi bakımından sıradışı bir şey sunmadığını belirtmek gerekiyor. Oyunculardan ana karakter olan Mr Jump’ın engelleri aşmasına yardımcı olmaları ve parkurun sonuna taşımaları isteniyor. Ancak bu yolculuğun çok rahat geçmediğini ve Mr Jump’ın oyuncuları çıldırtma konusunda nam yapmış oyunlara yakın bir performans sergilediğini belirtmekte fayda var.

mr-jump-3

Mr Jump’ta parkuru tamamlamak için oyuncuların sayısız denemede bulunması gerekebiliyor. Parkurun yarısına gelinmesinin ardından Mr Jump düşse bile koşusuna parkurun yarısından devam edebiliyor.

mr-jump-4

Oyunda halihazırda üç seviye bulunuyor. Bu üç seviye arasındaki zorluk ise kademe kademe artıyor. İlk seviye doğal olarak diğer iki seviyeye göre daha kolay geçilse de, ikinci seviyeyle birlikte oyunun yıpratıcılığı da artıyor. Oyuncular o anda oynamakta oldukları seviyenin ardından gelen seviyenin kilidini de uygulama içi satın alma özelliğiyle açabiliyor. Mr Jump’ta gösterilen reklamlardan da uygulama içi satın alma sayesinde kurtulmak mümkün.

mr-jump-5

Mr Jump gerçekten göz alıcı bir tasarıma sahip. Geometrik unsurların yoğun kullanıldığı tasarım göze oldukça sade ve estetik geliyor. Buna ek olarak, ana karakterin yüzünde herhangi bir çizginin bulunmaması da hoş bir detay olarak dikkat çekiyor.

mr-jump-6

Son dönemde mobil oyunlar ya zorluk dereceleriyle ya da tasarımlarıyla popüler hâle geliyor. Mr Jump popülerlik için gerekli bu iki bileşeni de barındırmasıyla mobil cihaz sahiplerinin gözüne girmeye hazır olduğunu ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER