Teknoloji

Mozilla’nın Webian Shell arayüzü işletim sisteminde ikinci bir işletim sistemi sunuyor – Video

Google’ın Chromebook cihazları yavaş yavaş başta ABD’de olmak üzere yurtdışında piyasaya çıkmaya hazırlanırken Mozilla Labs de benzer bir tarayıcı tabanlı masaüstü arayüzü yayınlamaya karar vermişti. Webian Shell olarak adlandırılan bu prototip sadece web tarayıcısından ibaret. Doğal olarak, bunun masaüstü arayüz ortamının yerini alması hedefleniyor.

Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi ekranın üst kısmında bir adres çubuğu, sağ altında ise bir saat yer alıyor. Tüm web uygulamalarının çalışacağı sekmeler içinde bir sekme butonu eklenmiş durumda. Mozilla’nın Chromeless adını verdiği projenin bir parçası olarak geliştirilen bu araç tamamen HTML, CSS ve JavaScript’te yazılarak geliştirildi ve Chrome OS’in aksine mevcut işletim sistemlerinş değiştirmek yerine onların üstünde çalışıyor.

Şu an için Webian Shell hâla erken gelişim sürecinde, oldukça yavan duruyor ve sistemin donanımını kontrol edemiyor. Mozilla çoklu ana ekranlar, ayrılmış ekran görünümleri, ekran üstü klavye gibi özelliklerin planlarını yapıyor. Windows, Linux, Mac OS X kullanıcıları aşağıdaki bağlantıyı takip ederek Webian Shell’i cihazlarına kurabilir.

Video: Webian Shell 0.1 Duyurusu

İlgili – Webian.org

İLGİLİ HABERLER