Teknoloji

Mozilla’nın Boot to Gecko telefonu 2013’ün başında Brezilya’da piyasaya çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla’nın Boot to Gecko olarak adlandırdığı HTML5 tabanlı akıllı telefon platformunun ticari lansmanı 2013’ün başında Brezilya’da yapılacak. ZTop tarafından verilen habere göre Mozilla CEO’su Gary Kovacs Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde bu müjdeyi verdi.

Kovacs’e göre HTML5 ve açık web standartlarına olan güven sayesinde düşük profilli cihazlarda da akıllı telefon özelliklerinden pratik şekilde yararlanmak mümkün olabilir. Mozilla cihazların hayata geçirilmesinde Telefonica ile iş ortaklığı yapıyor, ancak hangi telefonların destekleneceği henüz açıklanmadı. Bu arada Brezilya kanunlarının gerektirdiği şekilde bu telefonlar SIM kilitsiz satılmak zorunda.

Boot to Gecko projesiyle tamamen HTML5 ile çalışan telefonların hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Uygulamalar ise yer imlerine eklenen web sayfaları olmanın ötesine geçip diğer akıllı telefon platformlarındaki gibi sanki bir uygulama mağazasından indirilmiş havasını taşıyor. Yazılımcılar standart HTML çalışmalarından yararlanıp çevrimdışı erişim işlevinden de yararlanabilir. Boot to Gecko telefonların dünyanın diğer yerlerinde ne zaman çıkacağı bilinmiyor. Açık bir platform olduğu için başka cihazlarda da çalışabilir. Zaten Mozilla da Nexus S ve Samsung Galaxy S II için yükleme adımlarını yayınlamıştı.

İlgili – ZTop

[Görsel – Techsplurge]

İLGİLİ HABERLER