Teknoloji

Mozilla’nın 25 dolar akıllı telefonu fiyatı kadar sunduğu deneyimle de düşük seviyede

Mozilla bu yılın Mobil Dünya Kongresinde 25 dolarlık fiyata sahip konsept cihazını göstererek gerçek anlamda ucuz bir akıllı telefonu üretmeyi kendine görev edindiğini belli etti.

mozilla-25-dolar-telefon-270214

Yonga üreticisi Spreadtrum tarafından geliştirilen bu telefonda Firefox OS’in en son sürümü çalışıyor, ancak ne yazık ki bu telefonun Mozilla’nın diğer iş ortaklarının tanıttığı yeni nesil cihazlara göre daha yavaş ve takılma yaşatan bir ürün olduğu söyleniyor.

Söz konusu telefonun teknik özelliklerinin de 2007 yılında çıkan birinci nesil iPhone’dan çeşitli izler taşıdığı görülüyor. 3.5 inç 320 x 480 ekran, 2 megapiksel kamera barındıran telefonda entegre Wi-Fi, Bluetooth kablosuz bağlantı destekleri mevcut, ancak 3G desteğinin varlığı söz konusu değil. iPhone ile ortak noktalar burada bitiyor, çünkü The Verge sitesinin söylediğine göre Firefox OS prototipinin çok kötü bir LCD ekranı var ve yavaş bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Düşük teknik özellikler ve yavaş performans telefonun sıfıra yakın fiyatıyla dengeleniyor. Bu telefonla YouTube’a erişmek, fotoğraf çekmek veya internette gezinmek mümkün. Yavaş kullanıcı deneyimine katlanmamak için 25 doları vermek istemeyebilirsiniz, ancak bu telefonun hedefleyeceği ülkelerdeki şartları ve insanların hevesini düşünecek olursak, birçok kişi 25 dolar karşılığında akıllı telefon deneyiminin kıyısından köşesinden tutmuş olmaktan dolayı mutlu olacaktır.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, 25 dolarlık bu telefonun temel hedefi akıllı telefon ve e-posta erişimini Nokia’nın giriş seviyesi Asha telefonlarına bile para veremeyen kitlelere iletmek.

İlgili >> PRNewswire

[Görsel – The Verge]

İLGİLİ HABERLER