Teknoloji

Mozilla’dan herkes web sitesi geliştirsin diye kolay kullanımlı HTML editörü: Thimble

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla Webmaker adı verilen paketine yeni bir yazılım daha ekledi. Thimble adlı bu yeni araç web site geliştirmeyi sadeleştirmek amacıyla tasarlandı. En basit formuyla anlatacak olursak Thimble, kullanıcılara editör ve çıktı panellerini yan yana kullanma imkânı vererek gerçek zamanda web sitesi geliştirme ve ön izlemeye olanak sağlayan görsel HTML editörü.

Uygulama kullanıcıları bir kodlama hatası yaptığında uyarıyor, HTML konusunda çaylak niteliğinde olan kullanıcıların anlayacağı şekilde basit açıklamalar gösteriyor. Sıfırdan sayfa tasarlamanın yanı sıra önceden yüklenmiş şablonları kullanarak web sitesi geliştirmek de mümkün kılınıyor. Bir proje bitirildiğinde kullanıcıları bu web sitesi projesini tek bir tıklamayla web üzerinde yayınlayabilir ve onu özelleştirilmiş bir adres yardımıyla başkalarıyla da paylaşabilir.

Mozilla, Thimble’ı çıkarmanın yanı sıra Webmaker.org sayfasının görünümünü de yeniledi. Kullanıcılar burada daha fazla Thimble ile ilgili projeler bulabilir, bunun yanı sıra video düzenleme ortamı Popcorn veya basitleştirilmiş element denetleyicisi X-Ray Googles gibi araçlardan yararlanabilir. Mozilla’ya göre Thimble insanları web’i kullanmaktan web’i oluşturma aşamasına geçirmek için önemli bir misyon üstleniyor.

İlgili >> Mozilla Thimble, Mozilla Blog

İLGİLİ HABERLER