Teknoloji

Mozilla yazılımcısı Firefox’un hızlı güncelleme takviminden rahatsız

Yazılım güncellemeleri bazen zahmetli olabilir. Ancak bir web tarayıcısı gibi dinamik yapıda sürekli güncellemelerin olması bir seçenekten çok zorunluluk niteliği taşıyor. Örneğin Firefox da son zamanlarda hızlı bir güncelleme sürecinden geçiyor, kısa zaman aralıklarında yeni bir sürüm numarası görüyoruz. Ancak bazıları bu gidişattan memnun değil gibi görünüyor, yazılımcı Jono DiCarlo gibi.

DiCarlo, Mozilla için çalıştığını duyan veya öğrenen herkesin ilk etapta tarayıcının sürekli güncelleme takviminden yakındığını, kullanıcıların güncelleme nedeniyle hata veren eklentilerden ve davetsiz bildirim ve diyalog pencerelerinden bunaldığını kaydetti. Yazılımcı Mozilla’nın bu çabalarının Google’ın tarayıcısıyla rekabeti sürdürmekten ileri geldiğini dile getirse de, esas problemin Mozilla’nın yönetiminden kaynaklandığını kabul ediyor. Hızlı şekilde çıkan sürümleri zayıf bırakarak Firefox’u Chrome’un kalitesiz bir versiyonu hâline getirdiklerini itiraf etti.

Son istatistikler Chrome’un yaygınlığının artış hızının Firefox’un yaygınlığının düşüş hızıyla aynı oranda olduğunu gösteriyor. DiCarlo güncelleme sürecinin daha da iyileşmekte olduğunu kabul etti, ancak geç kalınabileceğini ve insanların çoktan Firefox’tan kaçmış ve onları geri döndürmenin çok zor olabileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili >> Webmonkey

İLGİLİ HABERLER