Yazılım güncellemeleri bazen zahmetli olabilir. Ancak bir web tarayıcısı gibi dinamik yapıda sürekli güncellemelerin olması bir seçenekten çok zorunluluk niteliği taşıyor. Örneğin Firefox da son zamanlarda hızlı bir güncelleme sürecinden geçiyor, kısa zaman aralıklarında yeni bir sürüm numarası görüyoruz. Ancak bazıları bu gidişattan memnun değil gibi görünüyor, yazılımcı Jono DiCarlo gibi.
DiCarlo, Mozilla için çalıştığını duyan veya öğrenen herkesin ilk etapta tarayıcının sürekli güncelleme takviminden yakındığını, kullanıcıların güncelleme nedeniyle hata veren eklentilerden ve davetsiz bildirim ve diyalog pencerelerinden bunaldığını kaydetti. Yazılımcı Mozilla’nın bu çabalarının Google’ın tarayıcısıyla rekabeti sürdürmekten ileri geldiğini dile getirse de, esas problemin Mozilla’nın yönetiminden kaynaklandığını kabul ediyor. Hızlı şekilde çıkan sürümleri zayıf bırakarak Firefox’u Chrome’un kalitesiz bir versiyonu hâline getirdiklerini itiraf etti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chrome bugün iki haftalık güncellemeye geçti, kurumsal takvim değişmiyor

Apple, iOS 26.6.2 ile mobil verideki güncelleme sorununu çözdü

OpenAI 88 saatte çözdü ama matematikçiler neden rahatsız?

Sony PlayStation disklerinden sanıldığı kadar hızlı vazgeçmiyor

ChatGPT Images 2.5 daha hızlı üretim ve ayrıntılı düzenleme getiriyor
Son istatistikler Chrome’un yaygınlığının artış hızının Firefox’un yaygınlığının düşüş hızıyla aynı oranda olduğunu gösteriyor. DiCarlo güncelleme sürecinin daha da iyileşmekte olduğunu kabul etti, ancak geç kalınabileceğini ve insanların çoktan Firefox’tan kaçmış ve onları geri döndürmenin çok zor olabileceğini de sözlerine ekledi.
İlgili >> Webmonkey
Günün Öne Çıkan Fırsatları

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.





