Teknoloji

Mozilla Windows için Firefox’un 64-bit versiyon çalışmalarını durdurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

64-bit’lik Windows yüklü donanımınızla Firefox’tan daha fazlasını almayı istiyorsunuz ve Mozilla’nın Firefox’un 64-bit’lik bir versiyonunu çıkarmasını bekliyorsunuz. Boşuna beklemeyin, çünkü Mozilla yaptığı bir açıklamayla Firefox’un bu bilgisayar mimarisine özel versiyonu için yaptığı geliştirme çalışmalarını durdurduğunu ilan etti.

Mozilla yöneticisi Benjamin Smedberg söz konusu kararın arkasında birkaç nedenin olduğunu dile getirdi. Bunların arasında 64-bit eklentilere kısıtlı erişim, mevcut eklentilerin kullanımı sırasında tarayıcının daha fazla takılma eğilimi, kararlılık şikayetlerini ele alırken 32 ve 64 bit’lik versiyonları ayırt etmenin zorluğu da bulunuyor. Söz konusu açıklamanın Bugzilla üzerinden yapılmasının ardından Mozilla test kullanıcılarından büyük tepkiyle karşılaştı. Bir Mozilla geliştiricisi test kullanıcılarının şu anda iptal olmuş 64-bitlik versiyonu kullanmakta olduğunu, resmi sürümün yayınlanmayacak olmasının tepkiye neden olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

64-bit tarayıcı kullanmak isteyenler için Internet Explorer veya Opera seçenekler olarak ortada duruyor. Her ikisinin de 64-bit’lik versiyonları mevcut. Ya da OS X ve Linux gibi alternatifleri deneyeceksiniz, her ikisi de 64 bit’lik web tarayıcılarının tamamen taze örneklerini bünyelerinde barındırıyor.

İlgili >> TNW, Mozilla

İLGİLİ HABERLER