Teknoloji

Mozilla Windows 8 Metro için Firefox çalışmalarını askıya aldı

Mozilla, üzerinde iki yıl boyunca geliştirme çalışmaları yürüttüğü Windows 8 modern kullanıcı arayüzü uyumlu Firefox internet tarayıcısını askıya aldığını açıkladı.

mozilla-firefox-tablet-150314

Firefox’un Windows 8 Metro versiyonu için çalışmalar 2012 yılında başlamıştı ve o zamandan beri internet tarayıcısının tasarımı, testleri ve optimum hâle getirilmesi için çalışmalar yapılıyordu. Ne var ki, Mozilla bu internet tarayıcısıyla ilgili çalışmaları durdurma kararı aldı. Sebep; kullanıcıların yeterli ilgiyi göstermemesi.

Mozilla ekibi herhangi bir günde milyonlarca kişinin Firefox masaüstü tarayıcısının yayın öncesi sürümlerini test ettiğini, ancak Firefox Metro için bu rakamın 1000 aktif kullanıcıdan fazla olmadığını belirtti.

Microsoft’un daha önce Metro olarak adlandırdığı, ancak daha sonra marka hakları nedeniyle “modern” olarak nitelendirdiği kullanıcı arayüzü Windows 8’in en önemli kullanıcı arayüzü yeniliği olarak dikkat çekiyor. Microsoft’un PC işletim sistemini tablet alanına yaymak için başvurduğu en önemli silahlardan biri olan Metro sayesinde Windows 8’i daha çok dokunmatik ekranlı cihazda görmüştük.

Microsoft Windows Internet Explorer’un masaüstü arayüzü yanında modern arayüzünü de Windows 8 ile birlikte sunuyor. Ayrıca Chrome’un da geleneksel masaüstü versiyonunun yanında modern kullanıcı arayüzü versiyonu mevcut. Ne var ki, kendi deneyimlerimizden yola çıkarak PC veya dizüstü bilgisayarda geleneksel masaüstü versiyonların kullanım için daha pratik olduğunu söyleyebiliriz.

Yine de, Firefox ekibi Windows 8 modern kullanıcı arayüzüne özel kodu açık tutmaya devam edecek. Ekip daha fazla kullanıcıya ulaşmalarını sağlayacak projelere odaklanacak.

İlgili >> Mozilla

İLGİLİ HABERLER