Teknoloji

Mozilla Persona ile alternatif bir kullanıcı kayıt ve giriş yöntemi sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla kullanıcıların varolan e-posta hesaplarını kullanarak herhangi bir web sitesine kayıt olmasına veya kullanıcı girişi yapmasına izin veren Persona giriş sistemini tanıttı. Destekleyen sitelerde çalışan ve Facebook Connect’inkine benzer bir işleyişe sahip olan Mozilla Persona’da kullanıcı e-posta bilgilerini giriyor ve hesabı oluşturuyor; böylelikle ek bir kullanıcı adı ve şifre ikilisini daha akılda tutma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

mozilla-persona-logo-100413

Mozilla’nın güncellenmiş sistemi Facebook Connect ve Google+ Sign-in gibi sistemlere bir alternatif olma niteliği taşıyor, ancak çalışması için bir e-posta sağlayıcısından destek görmesi gerekiyor. Bu yeni sistem şu an için sadece Yahoo’dan alınmış e-posta adresleriyle çalışıyor. Ancak şirket önümüzdeki birkaç ay içinde yeteri kadar sağlayıcının destekleyeceğini, böylelikle internet kullanıcılarının yarısına ulaşacaklarını kaydetti.

Ortak giriş sistemi giderek daha fazla tercih ediliyor. Popüler servislerin çoğunda en azından Facebook Connect gibi bir evrensel giriş sisteminin kullanıldığını görüyoruz. Google hesabıyla kullanıcı girişi yapılması imkanını da çeşitli web sitelerinin sunduğunu görüyorduk, ancak Google bu mevcut servisi Google+ Sign-in’e çevirerek biraz daha farklı bir yapıya soktu ve Facebook ile rekabeti bir alana daha taşımış oldu. Ayrıca OpenID de kullanıcılara kolay bir şekilde üye hesabı açma ve giriş yapma imkanı sunan servisler arasında yer alıyor. Persona da zamanla bu seçenekler arasına eklenecek ve daha fazla sitede bu yöntemle giriş imkanı sunulacak. Yayınlanan son versiyon Persona’nın ikinci beta sürümü olma özelliğini taşıyor. Ayrıca bu sürümle birlikte Mozilla’nın yakında çıkacak Firefox OS mobil işletim sistemi de destek kapsamına alınıyor.

İlgili >> Mozilla

İLGİLİ HABERLER