Teknoloji

Mozilla Junior ile iPad’deki Safari’nin tahtını sarsmayı planlıyor

Mozilla, iPad’deki Safari internet tarayıcısından memnun olmayan kullanıcıları hedefleyen bir yenilik üzerinde çalışıyor. Mozilla’dan Alex Limi’nin “oldukça acınacak hâlde bir kullanıcı deneyimi” sunduğu şeklinde nitelendirdiği Safari’nin tahtını ele geçirmek için çarpışacak ürünün şu anki adı Junior. Mozilla Junior kullanıcıların tablet üzerinde internette gezinme deneyimini yeniden tasarlamayı hedefliyor.

Mozilla Ürün Tasarım Strateji ekibinin çalışmalarının bir ürünü olan Mozilla Junior ile ilgili detaylar Limi tarafından The Verge sitesiyle paylaşıldı. Henüz prototip aşamasındaki bu internet tarayıcısı geleneksel adres çubuğu ve sekme elemanlarını ortadan kaldırarak mümkün olduğu kadar minimalistik, tam ekranda bir internet deneyimi sunmayı hedefliyor. Ekranda sadece bir geri butonu bir de yer imleri, son açılan sayfalar ve URL/arama çubuğunu arkasında gizleyen artı butonu bulunuyor. Yeniden yükleme, ileri ve yazdır gibi işlevlerin butonları da ekrandan kaldırılmış, ancak hâla rahatlıkla erişilebilir.

Limi, Mozilla Junior’ın hâla prototip seviyesinde olduğunun altını çiziyor. Ancak şu hâliyle bile oldukça çekici olduğu bir gerçek. Tarayıcıyla ilgili daha fazla ayrıntıyı aşağıdaki ilgili bağlantılarda bulabilirsiniz.

İlgili >> The Verge
İlgili >> Mozilla

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER