Teknoloji

Mozilla geliştiricileri Firefox 3.1’e hazır olmaları için uyarıyor

Teknoblog.com – Mozilla, Firefox tarayıcısı üzerinde çalışan eklenti geliştiricileri için oldukça ilginç ve sağlıklı bir ekosistem oluşturmuş durumda. Tabii her ne kadar sağlıklı bir çalışma ortamı olsa da, bazen sorunlar çıkmıyor değil. En önemli problem Mozilla yeni bir Firefox sürümü yayınladığında ortaya çıkıyor.

Her yeni Firefox versiyonunda geliştiriciler uygulamalarının yeni versiyona uygun olup olmadığından emin olmak zorunda kalıyor. Mozilla, tarayıcısının yeni versiyonunda böyle bir problemi azaltmak için,  en çok kullanılan ve eklentilerin %90’ını oluşturan kesimin yeni versiyona uyumluluğundan emin olmak istiyor. Firefox 3.1 için vakit henüz gelmedi, ancak henüz en çok kullanılan uygulamaların %28’i bu yeni versiyona hazır durumda.

Şu anda Mozilla’nın misyoner takımı tüm Firefox geliştiricilerine 3.1 versiyonuna hazır olmaları yolunda uyarıda bulunuyor. Firefox 3.1’in çıkacağı tarih sürekli değişiyor, ancak ikinci beta versiyonu bu ay sonunda çıkabilir. Bundan sonra final sürümden önce üçüncü bir beta sürümün çıkması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER