Teknoloji

Mozilla Firefox’un yeni logosunu gösterdi

mozilla monitor plus

Mozilla aylar önce haberini verdiği değişikliği nihayet gerçekleştirdi. Kuruluş Firefox internet tarayıcısı için tasarladığı yeni logonun üstündeki örtüyü kaldırdı.

Yeni logoda dikkat çeken en önemli ayrıntı, eski logoda epey belirgin olan tilkinin görünürlüğünün epey azaltılması oluyor. Bu arada yeni logonun sadece internet tarayıcısını temsil etmediğini belirtelim. Bu logo Mozilla’nın tüm Firefox ürünlerini temsil ediyor ve aslında internet tarayıcısının da aralarında bulunduğu tüm ürünlerin aşağıdaki gibi kendi özel logoları bulunuyor:

firefox yeni logo

Gördüğünüz gibi, tilki yaşamaya devam ediyor. Yeni logo daha çok ateşe verilmiş bir dünyaya benziyor. Aşağıda da Firefox logosunun yıllar boyu geçirdiği değişimi görebilirsiniz:

firefox logo

Mozilla tasarımcıları geçtiğimiz temmuz ayında logonun daha geniş bir ürün ailesini temsil edecek şekilde evrilmesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetmişti. Kuyruğu alev almış hızlı tilkinin tüm ürün ailesini temsil edecek kadar yeterli tasarım aracını sunmadığını söylemişti. Görünen o ki, tilki internet tarayıcısına has bir unsur olarak kalmaya devam ediyor. Alev ise tüm ürün ailesine yayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER