Teknoloji

Mozilla Firefox yakında kripto para madencilerini engelleyebilir

mozilla firefox
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla Firefox yakında kullanıcılarının bilgisayarlarını kripto para madencilerinden ve farklı tarayıcılarda bile kullanıcıları takip eden parmak izi tekniklerinden koruyabilir. Bleeping Computer‘da yer alan habere göre, Mozilla geçtiğimiz yılın mayıs ayından bu yana söz konusu tehditleri engellemenin yollarını değerlendiriyor. İlgili çözümün ekim ayında yayınlanan Firefox 63 sürümünde sunulabileceği belirtilse de, bu beklenti gerçeğe dönüşmemişti.

Geliştirici Johann Hoffman, kısa süre önce yayınlanan bir hata raporunda kripto para madencilerinin ve parmak izi tekniklerinin nasıl engellenebileceğini gösteren bir taslak çizim paylaştı. Bu çizimde gerekli araçların Firefox’un özel engelleme tercihlerine entegrasyonunda kullanılacak yöntemler de anlatılıyor.

Buna göre, yakında Firefox’un güvenlik ayarları içinde iki yeni seçenek ortaya çıkabilir. Eğer “engellenebilir içerik” barındıran bir siteyi ziyaret ederseniz, adres çubuğunda bir bildirim belirecek ve bu bildirime tıkladığınızda kripto para madencileri ve parmak izi takipçileri görülebilecek. Mozilla Firefox kullanıcılarının güvenliğini artıracak bu çözümün uygulamaya koyulup koyulmayacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER