Teknoloji

Firefox web sitelerinden gelen bildirim gönderme taleplerini engelleyebilecek

mozilla firefox monitor

mozilla firefoxİnternet sitelerinin bildirim talepleri, haberleri sürekli olarak takip etmek isteyenler adına oldukça yararlı oluyor. Ancak bu bildirimlerin gönderilmesi için izin isteme şekli kimi sitelerde sinir bozucu bir hâl alabiliyor. Mozilla Firefox yeni sürümüyle bu durumu engellemeyi mümkün kılıyor.

Firefox masaüstü uygulamasının henüz yayınlanan 59. sürümü ile internet sitelerinin bildirim gönderme talepleri engellenebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde tarayıcıya donanım veya konuma erişim için gelen talepleri engelleme yetkisi de verebiliyor.

Bu imkandan yararlanmak içinse tarayıcının derinliklerine gitmek gerekiyor. Ayarlar menüsü içindeki izinler sekmesi üzerinden bildirim talebi engelleme aracını aktive etmek veya devredışı bırakmak mümkün oluyor. Ayarlara ulaşmak zahmetli gibi görünse de, sonuçta ortaya biraz daha rahat bir web deneyiminin çıkabileceği belirtiliyor.

Mozilla Firefox, geçtiğimiz kasım ayında Quantum ile büyük bir yenilik geçirmişti. Dolayısıyla tarayıcı için yapılan son değişikliğin çapının daha küçük olmasına şaşırmamak gerekiyor. Yeni güncelleme daha hızlı yükleme zamanları ve Özel Gezinme moduna yönelik bazı değişiklikler de sunulsa da, merkezde web sitelerinin bildirim gönderimi taleplerinin engellenmesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER