Teknoloji

Mozilla Firefox telefon projesinin iptaliyle birlikte Connected Devices ekibini küçültüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mozilla firefox telefon

Mozilla Firefox telefon ve Firefox OS işletim sisteminin gelişim sürecinde görev yapan Connected Devices (Bağlı Cihazlar) ekibinin bir kısmıyla yollarını ayırıyor. Şirket, önümüzdeki dönemde rotasını daha deneysel cihazlara çevirmeyi planlıyor.

İşten çıkarmalarla ilgili olarak The Verge sitesine konuşan Mozilla’nın Connected Devices biriminden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Ari Jaaksi, ekibi küçültme kararı aldıklarını doğruladı. Jaaksi, bu karardan az sayıda çalışanın etkilendiğini belirtirken, bu grubun bir kısmının Mozilla içindeki farklı birimlere yerleştirildiğini dile getirdi.

Connected Devices birimi, beklenen tutunmayı yakalayamayan Firefox telefon projesini geçtiğimiz aralık ayı itibarıyla tamamen sonlandırmıştı. Şirket, o zamandan bu yana Firefox OS’ten Nesnelerin İnterneti konsepti çerçevesinde hazırlanan ürünlerde faydalanmak için çalışıyor. Mozilla’nın işletim sistemini bir TV çevrim içi yayın çubuğuna, bir router’a ve klavye içine entegre edilmiş bir Raspberry Pi bilgisayara yerleştirmeyi istediği biliniyor.

Mozilla, Connected Devices birimini “Şirket içinde teknoloji start-up’ı kültürü oluşturmak” amacıyla kurmuştu. Yapılan açıklamada, işten çıkarmaların yeni ürün stratejisini ve inovasyonu destekleme amacı taşıdığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER