Teknoloji

Mozilla Firefox şifre yönetimi uygulamasının fişini çekiyor

mozilla firefox

Mozilla, Firefox Lockwise adını taşıyan şifre yönetimi uygulamasının fişini çekeceğini açıkladı. Şirketin duyurusunda 13 Aralık itibarıyla uygulamanın ömrünün tamamlanacağı belirtildi. Lockwise’ın nihai sürümleri bu tarihin ardından indirilemeyecek veya yeniden yüklenemeyecek.

Lockwise yola 2018’de Lockbox adıyla küçük bir deneysel uygulama olarak çıkmıştı. Uygulama iOS, Android ve masaüstü cihazlarda şifrelerin saklanması ve otomatik doldurulması amacıyla geliştirilmişti. Lockbox daha sonrasında bir Firefox eklentisine dönüşmüştü.

Destek makalesinde kullanıcıların şifrelerine Firefox’un mobil ve masaüstü tarayıcıları üzerinden erişmeye devam edebileceği belirtildi. Ekstra bir notta ise aralık ayının sonları itibarıyla Firefox’un iOS uygulamasının sistem ölçeğinde şifre yönetimi özelliği kazanacağı açıklandı. Notta Mozilla’nın Lockwise’ın özelliklerini tüm Firefox sürümlerine entegre edileceği bilgisi de verildi.

Mozilla Firefox şifre yönetimi uygulamasının fişinin çekilmesine çok şaşırmamak gerekiyor. Şirket bu yıl çok sayıda çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Projelerini yeniden yapılandırma yoluna giden Mozilla’nın benzer hamlelerinin devam etmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER