Teknoloji

Mozilla’nın yeni aracı Send ile 1 GB’lık dosyaları ücretsiz gönderin

mozilla firefox sendMozilla’nın açık kaynak kodlu Firefox internet tarayıcısını geliştirme çalışmalarının bir parçası da yeni özellikleri denemek oluyor. Firefox’un arkasındaki ekip, popüler internet tarayıcısı için farklı özellikleri test ediyor. Bunların arasında Send adı verilen ücretsiz bir araç da bulunuyor.

Send, 1 GB’ye kadar boyuta sahip olan, kendi kendisini imha eden dosyaların paylaşılmasını sağlayan bir web uygulaması. Herhangi bir modern internet tarayıcısında bu sayfaya gittikten sonra, paylaşmak istediğiniz dosyayı buraya sürüklemeniz yeterli oluyor. Daha sonra bu dosyaya olan bağlantıyı istediğiniz herkesle paylaşabilirsiniz.

Mozilla, istemci tarafında her şeyin tamamen kişiye özel ve şifrelenmiş olduğunu söylüyor. Bu, kuruluşun da paylaşılan içerikleri görmediği anlamına geliyor. Bağlantı sadece tek bir indirme işlemi için, en fazla 24 saat boyunca çalışıyor.

Send, dosya gönderimi için kullanılan bir başka servis olan WeTransfer’e alternatif olarak düşünülebilir. Paylaşılabilen dosya boyutu daha küçük olsa da, tek kullanımlık bağlantının paylaşılması ve en fazla 24 saatlik erişim süresi gizlilik meraklılarının ilgisini çekebilecek özellikler arasında bulunuyor. Siz de denemek isterseniz, buradan devam edin.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER