Teknoloji

Mozilla Firefox OS’i “gizemli” bir telefon üzerinde sergiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mozilla’nın HTML 5 tabanlı mobil işletim sistemi Firefox OS’in lansmanını mobil operatör Telefonica, yonga üreticisi Qualcomm ve sektörden daha birçok destekçiyle birlikte bu yıl içinde yapacak. Bu büyük olayın öncesindeki önemli etkinliklerden biri olan CES 2013 Mozilla’nın yeni işletim sistemini sergilemesi için uygun bir ortam teşkil ediyor. Bu fırsatı kaçırmayan kuruluş Firefox OS’i bir akıllı telefona yükleyip katılımcılara tanıtıyor.

Mozilla standında Firefox OS’i tanıtma görevi üstlenen telefonun adı bilinmiyor, Engadget’ın belirttiğine göre fuar standında bulunan yöneticiler bunu “gizemli cihaz” olarak nitelendiriyor. Ancak görünüşüne bakıldığında giriş seviyesi Android telefonu olan ZTE Blade gibi görünüyor. ARMv6 işlemci ve 256 MB RAM gibi belirtilen teknik özellikler de bu tahminimizi güçlendiriyor. Mozilla’nın Firefox OS ile girmeyi hedeflediği segmente uygun şekilde gösterim yapılan telefon gerçek anlamda bir giriş seviyesi telefonu.

Engadget editörünün izlenimlerine göre Firefox telefonu giriş seviyesi bir Android telefona benziyor, ancak ondan farklı olarak HTML5 tabanlı açık kaynak kodlu işletim sistemini çalıştırıyor. Bunun dışında telefonun çok fazla heyecanlandıran bir tarafı yok gibi görünüyor. Mozilla bu işletim sistemiyle gelişmekte olan pazarlarda satılacak giriş seviyesi telefonları hedefliyor. Telefonun ilk olarak Brezilya’da satılacağı söyleniyor. Bununla birlikte Güney Afrika’nın da odak noktasında olduğu söyleniyor. Adı geçen ülkelere bakıldığında Mozilla’nın yol haritası içinde Türkiye’nin de yer aldığını düşünmemek elde değil.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER