Teknoloji

Mozilla Firefox OS’in uygulama mağazasına ait ekran görüntüleri sızdı

Mozilla, Boot-to-Gecko olarak da adlandırılan Firefox OS mobil işletim sistemi projesini bu yılın başındaki Mobil Dünya Kongresi’nden beri sergiliyor. Ayrıca yazılımcılar da yaz aylarından beri bu işletim sisteminin kodlarına erişebiliyor. Ancak 2013’te gelmesi beklenen final ürünün neye benzeyeceği konusunda birçok bilinmeyen varlığını korumaya devam ediyor. Neyse ki, Engadget sayesinde bu bilinmeyenlerden birisinin üstünü çizmek mümkün oldu.

Engadget, Firefox OS Marketplace olarak adlandırılan mobil uygulama mağazasına ait bazı fotoğrafları yayınladı. Tahmine edeceğiniz gibi, Marketplace sayesinde kullanıcılar Firefox OS cihazlarına yeni uygulamalar indirebilecek. Firefox OS cihazlarının ilk olarak yurt dışında birden fazla ülkede faaliyet gösteren Telefonica tarafından çıkarılması, diğer mobil operatörlerin de onu izlemesi bekleniyor.

Fotoğraflara bakıldığında Firefox OS Marketplace’in tipik bir uygulama mağazasındaki gibi arama motoru, kategoriler, puanlamalar ve uygulama açıklamaları gibi detaylar içerdği görülüyor. Marketplace’in sızan versiyonunda sadece ücretsiz uygulamaların bulunuyor olması da dikkat çekici. Demek ki, Mozilla hâla paralı uygulamaların satın alınması için düzgün bir ödeme yöntemi belirlemeye çalışıyor. Firefox OS’in çıkışının yaklaşmasıyla birlikte daha fazla sızıntı görmeyi bekliyoruz.

İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER