Teknoloji

Mozilla modern Web teknolojisinden faydalanarak Firefox’un arayüzünü tekrar inşa edecek

mozilla-firefox-070715

Popüler internet tarayıcılarından Firefox’un geçmişi 2002’ye kadar uzanıyor. Geliştirici Mozilla ise o günden bu yana ilk defa internet tarayıcısının temel parçalarında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Mozilla’nın e-posta grubuna bir mesaj gönderen mühendislik direktörü Dave Camp, Firefox’un Web teknolojileri üstüne kurulu olduğunu ve daha iyisini yapabilecek noktada olduklarını dile getirdi.

Mozilla Firefox’un arayüzü, zamanında HTML’in boşluklarını doldurma amacıyla geliştirilen Mozilla XML Kullanıcı Arayüzü dilinin (XUL) üstüne kurulmuştu. XUL’in bir Web teknolojisi olmadığı için ihtiyaç duyduğu ilgiyi göremediğini söyleyen Camp; bu durumun hem performans problemlerine yol açtığını hem de Firefox’un rendering motoru Gecko’nun operasyonunu etkilediğini belirtti.

Mozilla Firefox’un XUL ve XBL’den uzaklaşmayı planladığını belirten David Camp, bu konudaki şirket içi görüşmelerin henüz başladığının altını çizdi. Mozilla için oldukça büyük bir anlam ifade eden ve tarayıcının eklentilerini de etkileyen değişimin zaman alacağı özellikle vurgulanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER