Teknoloji

Mozilla Firefox’un mobil uygulamalarını güncelledi

mozilla firefox monitor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mozilla firefox mobilMozilla Firefox mobil uygulamalarına kullanım kalitesini yukarıya çekecek yeni özellikler ekledi. Mozilla hem geçtiğimiz ay yayınladığı Firefox Focus Android uygulamasını hem de Firefox’un iOS versiyonunu yeniledi.

Gizlilik odaklı, minimalist yapısıyla dikkat çeken Firefox Focus, kısa sürede 1 milyon indirme rakamına ulaşmayı başarmıştı. Yayınlanan son güncelleme, Firefox Focus kullanıcılarına internette gezinme deneyimlerini geliştirecek yeni özellikler sunuyor. Android cihaz sahipleri artık Firefox Focus üzerinden dosya indirebilecek, tam ekran video izleyebilecek ve bildirimler üzerinden tarayıcıyı açabilecek.

Mozilla Firefox iOS uygulaması için yayınlanan güncellemenin getirdikleri içinde göze ilk olarak gece modu çarpıyor. Gece modu sayesinde iPhone ve iPad sahiplerinin karanlık ortamlarda Firefox ile internette gezinmesi kolaylaşıyor. QR kod tarayıcısı da güncellemeyle birlikte Firefox iOS uygulamasının yeteneklerine eklenenler arasında bulunuyor. Güncellemenin ardından iOS kullanıcıları yeni bir sekme açtıklarında son ziyaret ettikleri siteleri ve son oturumlarından görüntüleri görebilecek. Özellik Tavsiyeleri bölümünde ise Firefox iOS uygulamasını kullananlara zaman kazandıracak kısa yollar gösterilecek.

Mozilla Firefox mobil pazarda da Safari ve Chrome’a karşı mücadele ediyor

Mozilla mobil tarayıcı pazarında da, tıpkı masaüstünde olduğu gibi, Apple Safari ve Google Chrome’a karşı savaşıyor. Bu iki tarayıcının çok sayıda cihazda varsayılan seçenek olması Mozilla’nın işini zorlaştırsa da, Mozilla sunduğu özelliklerle aradaki farkı kapatmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER