Teknoloji

Mozilla Firefox Lockbox ve Notes uygulamalarını yayınladı

mozilla firefox lockbox
Mozilla Firefox Notes

Mozilla Firefox Lockbox ve Firefox Notes adını taşıyan yeni mobil uygulamalarını, Test Pilot programı çerçevesinde yayınladı. Lockbox iOS’te kullanıcılarla buluşurken, Notes da Android cihaz sahiplerinin karşısına çıkıyor.

Bir şifre yöneticisi olan Firefox Lockbox, kullanıcıların iPhone uygulamalarına internet tarayıcılarında kaydettikleri şifrelerle girmelerini sağlıyor. Örneğin, Twitter giriş bilgilerini Firefox’a kaydedenler Lockbox’ı kullanarak Twitter iOS uygulamalarına hızlı biçimde giriş yapabilecek.

Lockbox ile kullanıcılar iPhone’larındaki uygulamalara yapılan girişleri yönetebilecek, 256-bit şifrelemeyle bu girişleri cihazlar arasında eş zamanlayabilecek. Uygulamanın kilidini açmak içinse Touch ID veya Face ID kullanılabilecek.

Android’de kullanıcılarla buluşan Notes ise, isiminden de anlaşılabileceği üzere, bir not alma uygulaması. Notes ile kullanıcılar notlarını farklı cihazlar arasında eş zamanlayabiliyor. Şifreleme sayesinde bu eş zamanlama güvenli biçimde gerçekleştirilebiliyor.

Firefox Test Pilot programıyla kullanıcılar deneysel özellikleri tarayıcıya eklenmeden önce deneyebiliyor. Denedikleri uygulamalar konusunda geri bildirim veren Mozilla, kullanıcılara özellikleri geliştirmeleri konusunda yardımcı oluyor.

Bazı uygulamalar Test Pilot programından çıkamıyor. Testi geçen özellikler ise zaman içinde herkesin kullanabilmesi adına Firefox’a entegre ediliyor.

Mozilla Firefox Lockbox ve Notes uygulamalarıyla Test Pilot programını da yeni sulara taşıyor. Uzun süre sadece masaüstü için geçerli olan program, artık mobil platformlarda da kullanıcılarla buluşuyor. Lockbox’ı Türkiye’deki iOS cihaz sahipleri henüz indiremiyor. Notes ise Türkiye’deki Android kullanıcılarının da erişimine açık durumda.

İLGİLİ HABERLER