Teknoloji

Mozilla Firefox kullanıcılarının eklenti seçmesine yardım edecek

mozilla firefox monitor

Mozilla, Firefox kullanıcılarına önlerine sunulan eklentiler arasında seçim yapmaları için yardımcı olacak. Firefox’un en yeni sürümünde kullanıcılara tavsiye edilen eklentiler listesi sunuluyor.

Mozilla’nın tavsiye listesindeki eklentiler; güvenlik, kullanılabilirlik ve yararlılık gibi kriterler çerçevesinde seçiliyor. Listeye Firefox’un Eklenti Yöneticisi içindeki Eklentileri Bul sayfası üzerinden erişilebiliyor. Artık kullanıcılar kötü eklentileri de Eklenti Yöneticisi üzerinden Mozilla’ya bildirebiliyor.

Mozilla’nın yenilikleri, Firefox’un eklenti sistemini güçlendirmekle sınırlı kalmıyor. Firefox Okuyucu Görünümü’ndeki koyu mod da daha koyu hâle geliyor. Daha önce sadece metnin arka planını kapsayan bu özellik, artık sayfanın tamamını kapsayacak. Yani metin alanına ek olarak, araç çubukları ve kenar çubukları da koyu renge bürünecek.

Mozilla Firefox iOS uygulamasını da “Yer İmlerine Yeni Eklenenler” bölümüyle yeniledi. Kullanıcılar bu bölüm üzerinden yer imlerinin isimlerini ve sıralarını düzenleyebilecek, hatta URL’ler de değiştirilebilecek. Bir diğer yeni özellik ise kullanıcıların masaüstü modunda açmayı istedikleri internet sitelerini belirtmelerini mümkün kılacak. Böylelikle web sitelerinin mobil versiyonlarıyla hiç karşılaşmamanın da önü açılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER