Teknoloji

Mozilla Firefox içinde VPN aboneliği satmaya başlıyor

mozilla firefox monitor

Mozilla Firefox içinde küçük bir kullanıcı grubuyla yeni bir teste başlıyor. ZDNet‘te yer alan habere göre, bazı Firefox kullanıcıları tarayıcı içinde ProtonVPN aboneliği satın almalarına yönelik reklamlar görecek. Mozilla’dan yapılan açıklamada, ProtonVPN’in şeffaflık ve veri tutma politikası gibi faktörler nedeniyle seçildiği belirtildi.

mozilla firefoxABD’de yaşayan ve masaüstünde Firefox 62 sürümüne geçiş yapan seçilmiş kullanıcılar, 24 Ekim’den itibaren ProtonVPN reklamlarını görmeye başlayacak. Kullanıcılar güvenliksiz bir ağa bağlandıklarında Firefox pencerelerinin sağ üst köşesinde “Tavsiye” başlığı altında ProtonVPN reklamını görecek. Bu reklama tıklandığında kullanıcılar kayıt sayfasına yönlendirilecek.

Mozilla ProtonVPN hizmetlerini aylık 10 dolar karşılığında sunmayı teklif ediyor. Doğrudan ProtonVPN üzerinden yapılan kayıtlarda ise 8 dolar ödemek gerekiyor. Firefox üzerinden yapılacak aboneliklerde gelirin büyük kısmı Mozilla’nın kasasına girecek. Hem Mozilla hem de ProtonVPN, insanların “interneti daha güvenli hâle getirme” ortak hedefi için biraz daha fazla para ödemeyi sorun etmeyeceğine inanıyor.

Mozilla Firefox içine daha önce de ürün yerleştirmişti

Mozilla ve ProtonVPN arasındaki işbirliği olsa da, temelinde Firefox üzerinde gösterilen bir reklam olduğu gerçeği değişmiyor. Mozilla Firefox içine daha önce de kendisine para kazandıracak ürün yerleştirmeleri yapmıştı. Yeni sekmelerde Pocket tarafından önerilen makalelere yer veren Firefox, bu makalelerin bazılarını “sponsorlu içerik” olarak sunuyor. ProtonVPN, söz konusu programla 300 milyondan fazla Firefox kullanıcısına ulaşmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER