Teknoloji

Mozilla Firefox güncellemeyle daha az bellek kullanacak ve daha hızlı çalışacak

mozilla firefox monitor

mozilla firefoxİnternet tarayıcıları arasındaki canlı rekabette elini güçlendirmek isteyen Mozilla Firefox, yayınladığı yeni güncellemeyle kullanıcılarına daha yüksek hız vadediyor. Daha az bellek kullanımı da güncellemenin sunduğu yenilikler arasında bulunuyor.

Firefox 54 güncellemesi, işlemler için üst sınırı 1’den 4’e yükseltiyor. Buna ek olarak; kullanıcılara adres çubuğuna “about: config” yazarak ayarları kendilerine göre şekillendirme imkanı sunuluyor.

Daha hızlı çalışan yeni Firefox sürümü, hız testlerinde de Google Chrome ve Apple Safari’yi geride bırakmayı başarıyor. Tarayıcı aynı anda 20 sekme açılsa bile, tüm sekmeler üzerinde yükleme işlemini yürütmeyi sürdürebiliyor. Firefox’un üründen sorumlu başkan yardımcısı Nick Nguyen, güncelleme için “Firefox kodunda yaptığımız en büyük değişiklik” tanımlamasını kullanıyor.

Mozilla Firefox rakiplerine karşı güç kazanıyor

Yayınlanan güncelleme, Mozilla’nın daha önce açıkladığı planlarla örtüşüyor gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda The Verge sitesine konuşan Firefox’un kıdemli başkan yardımcısı Mark Mayo, internetin birkaç büyük şirketin kontrolünde bir yapıya dönmesini istemediklerini belirtmişti. Yayınlanan güncelleme ile Firefox; Chrome, Safari ve Microsoft Edge gibi önemli rakiplerine karşı güç kazanıyor.

Sıkıntılı zamanlar geçiren Mozilla, çıkış yolunu ana ürünü Firefox’a odaklanmakta bulmuş bibi görünüyor. Şirket Firefox OS projesini rafa kaldırdıktan sonra geçtiğimiz şubat ayında 50 çalışanıyla yollarını ayırmıştı. Firefox’un eski günlerinden uzak olması da Mozilla’nın geleceğine dair şüpheleri artırmıştı. Ancak yayınlanan güncellemenin kullanıcılarda olumlu yankılanması durumunda Mozilla yeniden daha parlak günleri görebilir.

İLGİLİ HABERLER