Teknoloji

Mozilla’dan Firefox için Apple M1 işlemci güncellemesi

mozilla firefox 82 android

Popüler internet tarayıcısı Mozilla Firefox, Apple’ın ARM tabanlı yeni işlemcisini taşıyan Mac’ler için yerel destek sunmaya başladı. Mozilla’dan yapılan açıklamaya göre, Apple M1 için sunulan destek ile performansta belirgin artışlar sağlanıyor. Tarayıcının 2,5 kat daha hızlı açıldığına dikkat çekilirken, web uygulamalarının da iki kat daha tepkisel hâle geldiği belirtildi.

Mozilla’dan verilen bilgiye göre, M1 işlemcili Mac sahiplerinin Firefox 84 sürümünü indirdikten sonra tarayıcıyı kapatıp yeniden başlatmaları gerekiyor. Güncellemeyi yükleyenler yeni sürümün daha hızlı çalıştığını ancak ortada Mozilla’nın vadettiği seviyede bir hız artışının olmadığını belirtiyor.

Firefox’tan önce Google Chrome’da da Apple’ın yeni M1 işlemcileri için yerel destek sunulmuştu. M1 işlemcili MacBook Pro, MacBook Air ve Mac mini geçtiğimiz ay içinde tanıtılmış ve piyasaya çıkmıştı.

Mozilla Firefox 84, Adobe Flash desteği sunan son Firefox sürümü olma özelliğini de taşıyor. Flash için son güncelleme de geçtiğimiz hafta yayınlanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER