Teknoloji

Yeni Firefox güncellemesi daha fazla hız getirecek

mozilla firefox 82 android

Mozilla, Firefox için hazırladığı 82 numaralı sürümle kullanıcılarına yeni bir deneyim vadediyor. Bu yeni deneyimin odak noktasında ise hız bulunuyor. Güncellemeyle birlikte tarayıcının daha hızlı başlatılacağı ve sayfa yükleme sürelerinin kısalacağı ifade ediliyor.

Mozilla’nın internet sitesinde verilen bilgiye göre, Flexbox tasarımına sahip internet siteleri yeni Firefox sürümüyle birlikte eskiye kıyasla yüzde 20 daha hızlı yüklenecek. Buna ek olarak, eski tarayıcı oturumları yüzde 17 daha hızlı şekilde geri getirilecek. Yeni tarayıcı pencereleri ise yüzde 10 oranında daha hızlı açılacak. Bu değerlerin Windows üzerinde kaydedildiğini belirtmekte fayda var.

Firefox 82’nin sadece bir performans yükseltmesinden ibaret olmadığını söylemek gerekiyor. Güncelleme bulması kolay yeni bir Resim içinde Resim butonunu ve Mac kullanıcıları için aynı işlevi görecek bir kısayol tuş kombinasyonunu getirecek. Tarayıcının Pocket entegrasyonu da kayıt sırasında keşif imkanı sunacak şekilde geliştirildi.

Mozilla Firefox 82 güncellemesiyle sunulanlar küçük değişiklikler olsa da, Firefox’un Chrome ve Safari’ye karşı güç kazanmasına yardımcı olabilir. Mozilla ocak ayında 70, geçtiğimiz ağustos ayında ise 250 kişiyi işten çıkarmış; ağustos ayındaki kararın yeniden yapılanma çerçevesinde alındığı belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER